Unijne wsparcie w ramach KSOW

7 05 2017 Opole UMWO Sala Orła Białego

Podpisanie umów na dofinasowanie projektów w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich. 15 stowarzyszeń , samorządów i organizacji – partnerów KSOW w sumie otrzymało ponad 350 tysięcy złotych. Umowy popisali między innymi Izba Rolnicza w Opolu, Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania Stobrawski Zielony Szlak, Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie, gmina Pokój i gmina Lewin Brzeski. Także Fundacja Ludzie Środowisko Ekologia otrzymała unijne pieniądze na realizacje projektu ,,Dziedzictwo Kulinarne - promujmy żywność wysokiej, jakości ‘’. Miałem ogromną przyjemność, jako prezes Fundacji LŚE podpisać umowę na realizację projektu. W jej wyniku powstanie sześć reportaży filmowych. Będą one rozpowszechnianie poprzez media społecznościowe i oczywiście na stronie www.fundacjalse.pl. Umowy wręczali i gratulacje składali Andrzej Bula marszałek województwa opolskiego i Stanisław Rakoczy członek zarządu województwa. Wszystkim, którzy podpisali umowy serdecznie gratulujemy.