7. WOJEWODZKIE ŚWIĘTO KARPIA OPOLSKIEGO

7 października 2017 na zamku w Niemodlinie Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna zorganizowała Wojewódzkie Święto Karpia opolskiego. Podczas Święta nie zabrakło atrakcji. Były m.in. pokazy i warsztaty kulinarne przeprowadzone przez Beatę Śniechowską, zwyciężczynię 2 edycji programu Masterchef. Można było degustować i smakować karpia za darmo przygotowanego przez Stanisława Rakoczego wicemarszałka województwa opolskiego, Wiolettę Porowską wicewojewodę, Dorotę Koncewicz burmistrza Niemodlina i Jakuba Roszuka prezesa Rybackiej Lokalnej Grupy Działania "Opolszczyzna Jak zawsze smaczny był karp smażony z gospodarstwa Agroturystycznego Danuty Majewskiej. Na pewno, każdy, kto przyjechał do Niemodlina na zamek nie żałował tej wyprawy. Fundacja Ludzie Środowisko Ekologia uznając, że Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna„ skutecznie i bardzo dobrze promuje nasz region oraz jego rybaków wsparła imprezę finansowo.