Perły kulinarne 2019 dla województwa opolskiego. Dwa medale targów dla producentów z sieci,, Dziedzictwo Kulinarne Opolskie’’. Trzy dni wspanialej prezentacji Opolszczyzny na targach w stolicy Wielkopolski. To efekt wspanialej promocji regionu i jego dziedzictwa kulinarnego na targach w Poznaniu.
I rzeczywiście nasi wystawcy mieli się, czym pochwalić a zdobyte dwa medale targów to ogromny sukces producentów Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Opolskie.
Medale Targów Smaki Regionów 2019 przyznano za salami z dzika dla firmy Leśniczówka z Gościejowic i za nalewki ,,Duch Kniei,, z firmy Nalewki Kresowe w Grodkowie.
Wspaniale na stoisku Opolskiego Urzędu Marszałkowskiego prezentowano Nalewki Kresowe, potrawy a dziczyzny, kołocz śląski z piekarni wodnicki, wyroby i potrawy Spółdzielni Socjalnej "Pilszczanka", oleje z firmy Napus-Oil i miody z Gospodarstwa Pasiecznego Piotra Krękiewicza.
Wydarzeniem targów był tez finał krajowy konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Do województwa opolskiego trafiło aż 6 PEREŁ Kulinarnych. A kto je otrzymał i za co? To pokażemy w kolejnym filmie o sieci Dziedzictwo Kulinarne Opolskie.
H.W.